Det finns få om ens någon fotbollsintresserad människa som aldrig hört talas om en av engelsk fotbolls absolut största ikoner genom tiderna, David Beckham. För dagens ungdomar som inte upplevde hysterin kring denne mycket specielle fotbollspelare och allt som rörde hans liv, är det svårt att sätta sig in hur stor Beckham faktiskt var.

Vi pratar om en spelare som, förutom att han ledde det engelska landslaget som kapten, även privat lyckades med konststycket att gifta sig med världens då kanske mest omsusade popstjärna Victoria från den superhypade popgruppen Spice Girls. Han gjorde reklam för stora modehus och hölls länge som en trendsättare och modeikon. Men som sagt, Beckham var även en enormt duktig fotbollsspelare som höll absolut högsta internationella klass över en väldigt lång tid.

Beckham har vunnit Premier League inte mindre än sex gånger

Att David Beckham spelade i ett så framgångsrikt lag som Manchester United hjälpte naturligtvis till, men sanningen är även att United aldrig hade nått så stora framgångar om inte en viss Beckham hade spelat där. Sex titlar under den tid som Premier League funnits gör honom till en av ligans mest framgångsrika spelare. För att förstå hur stort det är med 6 Premier League-titlar så räcker det med att titta på medaljligan för klubbarna som deltagit sedan grundandet. David Beckham har själv lika många titlar som Arsenal och Manchester City tillsammans.

Även utomlands rönte David Beckham framgångar

Beckham blev även mästare på andra ställen där han spelade. Även om det gick relativt trögt till en början för Davids Real Madrid efter dennes flytt till Spanien så fick han till slut in en fullträff. Under sin sista säsong för Galacticos fick Beckham äntligen lyfta mästarbucklan även i Spanien.

Efter det gick det vidare till USA och LA Galaxy men en återkomst till den europeiska fotbollen lät inte vänta på sig. Efter ett inhopp hos Milan vände Beckham en sista gång åter till Europa och PSG i Frankrike. Hans fem månaders utlåning slutade med mästartiteln även där. Hans tredje i fyra europeiska toppligor.