Manchester United är inte bara Englands kanske mest framgångsrika lag, utan även ett av Europas och världens bästa lag genom tiderna. Laget har otaliga titlar, både internationellt och nationellt och de har varit framgångsrika så länge att nästan varje generation kan träta om vilken årgång som varit bästa genom tiderna.

Eftersom laget så ofta varit så bra, har de naturligtvis även haft ett stort antal av världens bästa spelare i sitt representationslag. Dagens Premier League-tittare har sett svenska Zlatan Ibrahimovic ta löpningar med Romelu Lukaku. De har sett Victor Lindelöf Nilsson stångas i mittförsvaret och de har sett hur en målvakt som David de Gea skrikit sig hes inför stundande hörnor. Går man lite längre tillbaka i tiden så dyker David Beckham upp som en given favorit. Engelsmannen var inte bara en stilikon utan känd som en av världens då bästa mittfältare.

Den mest ikoniska spelaren genom Machester Uniteds historia är dock någon helt annan. Tänk er en blandning av Beckhams elegans, Zlatans eldiga humör och Lukakus hårdhet och svaret kommer till en, Eric Cantona.

Cantona i en klass för sig

Ingen spelare i Manchester Uniteds historia har blandat en sådan elegans, bryskhet och målsinne som fransmannen Eric Cantona. Cantona kom till England och Leeds under 1992 och blev direkt mästare med samma lag. Av någon anledning blev det sedan plötsligt svårt för Cantona att ta en startplats i sitt lag trots att han året innan vunnit skytteligan. Denna något märkliga uttagningspolicy blev Uniteds lycka som kunde ro hem fransmannen redan under hans andra år i England.

Under sin tid i Manchester United lyckades Eric Cantona med konststycket att inte bara göra 64 mål på 143 matcher samt vinna ligan inte mindre än 4 gånger. Cantona hoppade även över reklamskyltarna under en match och karatesparkade en motståndare vilket ledde till den längsta avstängningen och de högsta böterna i klubbens historia. Cantonas kännetecken, den uppvikta kragen, sitter ännu på näthinnan för alla dem som följde engelsk fotboll på nittiotalet. En ikon som ingen annan kommer i närheten av.